logo

Actualitat Notícies

El consumidor, alerta davant els fraus en rebaixes

El 86% dels consumidors que han participat en una enquesta de Facua-Consumidors en Acció assegura que va detectar descomptes falsos en l'última temporada de rebaixes. El sondeig ha sigut realitzat per l'associació els dies 3 i 4 de gener a través del seu compte de Twitter.

La majoria dels 2.387 consumidors que han contestat a l'enquesta assegura haver observat descomptes que no eren reals en les seues visites a comerços durant l'anterior temporada de rebaixes.

Quasi la quarta part (el 24%) dels participants indica que va detectar aquestes irregularitats en quasi tots els establiments que va visitar, mentre que el 26% assenyala que va apreciar aquest frau en la majoria de les botigues i el 36% que el va veure en alguns comerços. Tan sols el 14% indica que no va percebre que hi haguera productes amb descomptes falsos en cap dels establiments als quals va acudir.

Facua enumera fins a 15 tipus de paranys a les quals recorren alguns comerços en les rebaixes. Es tracta d'irregularitats suposen un frau als consumidors i una pràctica de competència deslleial amb els establiments que apliquen en tots els casos rebaixes reals, segons assenyala l'organització.

L'associació lamenta que les autoritats autonòmiques de consum no desenvolupen actuacions d'inspecció abans i durant el transcurs de les rebaixes per a imposar sancions econòmiques i fer públics els noms dels comerços que cometen aquestes irregularitats.

D'altra banda, l'associació recorda que si els productes adquirits durant les rebaixes tenen algun defecte de fabricació, siga com siga el seu percentatge de descompte, no deixen de tindre dos anys de garantia, que ha d'assumir l'establiment. Així mateix, si s'adquireixen a través d'internet, els consumidors tenen 14 dies per a retornar-los en cas que es penedisquen.

Pot consulta la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías