Actualitat Notícies

Un 97 per cent dels consumidors reben anomenades comercials no desitjades malgrat estar prohibides
Un 97 per cent dels consumidors reben anomenades comercials no desitjades malgrat estar prohibides

Segons l'organització espanyola, un percentatge pròxim al 97 per cent de les persones han continuat rebent anomenades per part de companyies comercials. Una pràctica, a més, prohibida des del juny passat, i que des de FACUA han volgut posar de manifest a través d'una enquesta realitzada entre els dies 20 i 22 de juny.

Segons l'article 66.1 de la Llei 11/2022, de 28 de juny, General de Telecomunicacions ha assenyalat que els consumidors tenen dret 'a no rebre anomenades no desitjades amb finalitats de comunicació comercial, llevat que existisca consentiment previ del propi usuari per a rebre aquest tipus de comunicacions comercials'. La prohibició, vigent des del passat 29 de juny, també ha recalcat que no s'han de 'rebre crides automàtiques sense intervenció humana o missatges de fax, amb finalitats de comunicació comercial sense haver prestat el seu consentiment previ per a això'.

En ella, un 56,9 per cent ha assenyalat que ha rebut, com a mínim, més de cinc anomenades comercials en l'últim mes. Un 4,1 per cent ha recordat rebre no més de cinc, un 8,2 per cent en quatre, el 12,5 per cent en tres, el 9,7 per cent en dos i el 5,0 per cent una vegada.

Així mateix, a pesar que el consumidor, en rebre la trucada, ha explicat al *teleoperador el seu desig de no tornar a rebre-la, un 57,4 per cent han continuat rebent aquestes molestes pràctiques. A més, un 35,1 per cent de les persones que no han comunicat expressament això, han continuat rebent *spam telefònic.

De la mateixa manera, un 72,4 per cent han rebut anomenades no autoritzades d'empreses de telecomunicacions, un 62,1 per cent d'empreses energètiques, un 22 per cent de companyies d'assegurances, un 5,3 per cent d'alarmes i un 5,3 per cent de préstecs.

Finalment, han destacat des de FACUA que, únicament, el 8,6 per cent dels consumidors han sabut com denunciar aquest tipus d'assetjament. Dins d'aquest percentatge, solament el 1,5 per cent ha realitzat la demanda en l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías