logo

Actualitat Notícies

Tres consells per a estalviar energia a casa

Els últims dies d'octubre porten amb si dos moments que solen obrir el debat quant a l'estalvi d'electricitat i de gas. D'una banda, el ja habitual canvi d'hora, que es fa efectiu l'últim dissabte de mes. Per l'altre, la celebració del Dia de l'Estalvi Energètic, el pròxim 21 d'octubre.

Amb motiu de la jornada de l'estalvi, el comparador Helpmycash.com ha recopilat les pràctiques més senzilles i eficaces per a rebaixar les factures a casa.

Revisar la tarifa

​Un dels objectius que ens proposem tots els espanyols any rere any és abaratir els nostres rebuts energètics. A causa d'això, existeixen infinitat de trucs en la Xarxa que podem posar en pràctica. No obstant això, de poc serveix canviar els costums si l'usuari té una tarifa de llum cara.

Per a saber si un contracte està desfasat o el preu del kWh està per damunt del que s'està oferint actualment en el mercat, n'hi ha prou amb prendre una de les factures i comprovar el preu. Amb aquesta dada, només serà necessari acudir a un comparador i contrastar preus.

Per a saber si un contracte està desfasat, n'hi ha prou amb prendre una factura i comprovar els preus

Si l'usuari detecta que està pagant de més, és el moment de sol·licitar un canvi de tarifa o companyia. Les comercialitzadores grans ofereixen millors preus i condicions en les seues tarifes online. D'igual forma, no s'han de deixar a un costat a les companyies més xicotetes, ja que algunes compten amb propostes realment interessants.

Consumir de manera intel·ligent

Amb una bona tarifa de llum, es crea la base per a començar a estalviar. Ara bé, per a això és necessari ser responsable, és a dir, consumir amb cap. Podem atacar per tres vies: aprofitar l'energia gratuïta, evitar que els aparells gasten de més i eliminar el consum fantasma.

Així, per exemple, vivint en un país en el qual tenim sol (pràcticament) tot l'any, hem d'aprofitar-lo. Per això, si les persianes de la llar estan pujades al llarg del dia, s'aconsegueix reduir el consum elèctric dels llums i pujar uns graus la temperatura sense gastar un cèntim. Això sí, quan caiga la nit és important baixar les persianes i córrer les cortines, de manera que no es perda la calor generada.

Aprofitar l'energia solar és un bon mètode per a estalviar

Un altre dels trucs que no es poden passar per alt és el de tindre a punt tots els aparells. En aquest grup s'engloba el manteniment dels aparells de climatització, la nevera, el congelador… Com més nets i cures estiguen, menys energia requeriran per a funcionar correctament. El mateix succeeix amb les bombetes, que si no se'ls lleva la pols no podran projectar tota la llum que generen.

Finalment, és important no oblidar-se de desconnectar les màquines que no s'utilitzen. Malgrat el còmode que pot resultar tindre alguns aparells en estand *by, aquesta manera consumeix energia sense oferir cap avantatge a l'usuari. Per això, si no s'usa el televisor, l'ordinador o qualsevol altre aparell en hores, és millor desconnectar-los per complet. Per a facilitar la tasca, és possible usar les regletes.

Invertir per a aconseguir un major estalvi

L'últim escaló de l'estalvi requereix de mesures excepcionals. I és que no sempre és suficient amb tindre una tarifa econòmica i ser eficient amb el consum. El motiu? La pròpia casa. Gran part dels immobles espanyols tenen una mala qualificació energètica. Això significa que requereixen més energia per a ser confortables. Això sol passar quan hi ha un problema amb l'aïllament tèrmic, per exemple.

Gran part dels immobles espanyols tenen una mala qualificació energètica

Per tant, si amb la pràctica tot l'anterior no existeix una millora en els rebuts, és possible que siga necessari revisar l'estat de l'habitatge. Per a això es poden contractar els serveis d'un certificador energètic, que farà un estudi del pis per a detectar possibles problemes. A partir d'ací, bastarà amb aplicar les recomanacions de l'expert per a millorar la nostra situació.

Encara que és possible millorar l'aïllament d'un habitatge, pot suposar pagar una elevada xifra. Per això, alguns xicotets gestos poden pal·liar la situació sense que es ressenta la butxaca. Per exemple, utilitzant rivets en les finestres i portes s'evitarà que entre fred (o es perda la calor de les habitacions).

Pots consultar la notícia original *AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías