logo

Actualitat Notícies

Són recomanables les gasolineres barates?

Són molts els mites entorn del combustible de les gasolineres low cost: que si la gasolina no és de qualitat, que si el cotxe amb ella no va bé, que no val la pena l'estalvi ja que s'acaba gastant d'altra banda, etc. Segur que tu mateix t'has preguntat més d'una vegada què hi ha de cert en aqueixes afirmacions.

Així que, amb tot això en ment, ens preguntem si són recomanables les gasolineres barates per a conéixer una mica més aquest tipus de negoci i els combustibles que subministren.

Gasolineres low cost

Les gasolineres low cost són les més barates del mercat, aquelles en les quals els preus dels seus combustibles resulten notablement inferiors que en la resta de gasolineres, tal com pot succeir en un supermercat quan comparem els productes de les marques blanques i aquells altres de marques reconegudes.

Aquest tipus d'estacions de servei estalvien en els seus costos, no solament pel producte que serveixen, sinó també per l'escassa plantilla d'empleats que tenen. Típic exemple d'això són les gasolineres barates que et trobes cada vegada que vas a qualsevol hipermercat, en el qual actuen com a reclam perquè efectues en ell les teues compres i aprofites els avantatges de repostar en el seu propi establiment.

Diferències entre combustibles

La veritat és que la principal diferència entre els combustibles de les estacions de servei de baix cost i la resta se centra en els additius que se li afigen al carburant. Quan els additius són de major qualitat, els motors funcionen amb més eficiència, per la qual cosa redueixen les emissions i recorren més quantitat de quilòmetres, encara que això no significa que els combustibles de les gasolineres low cost siguen dolents.

Cal tindre en compte que els combustibles que es comercialitzen a Espanya han de complir la legislació vigent i passar les normes de la Companyia Logística d'Hidrocarburs (*CLH), que subministra a totes les gasolineres del país, siguen del tipus que siguen, per la qual cosa la qualitat dels mateixos està assegurada. De fet, els carburants ja inclouen els additius d'origen. A partir d'ací, els altres additius que usen les companyies marquen la diferència, i contribueixen a incrementar el seu preu final.

Diferències en el servei

Les altres diferències entre les gasolineres low cost i les més cares les trobaràs en el servei que s'ofereix als clients. Els establiments més econòmics a penes tenen treballadors, per la qual cosa se centren en l'autoservei i si hi ha algun problema no et quedarà una altra que esperar fins que algú puga vindre a solucionar-lo. Pel que fa a les gasolineres amb preus més alts, a més de comptar amb nombrosos empleats, solen oferir programes de fidelització als seus clients amb avantatges exclusius, que també poden influir en el preu final del producte o en les promocions que realitzen. A més, aquestes últimes s'adapten amb major rapidesa als nous combustibles que es demanden en el mercat, com el Gas Liquat de Petroli (GLP) o el Gas Natural Comprimit (GNC).

Com a resultat, si vols estalviar-te uns euros o si de tant en tant has pensat a repostar en aqueixa gasolinera més econòmica, no tindries per què tindre cap problema, ja que la qualitat del producte a la venda està assegurada. No obstant això, si prefereixes comptar amb un combustible amb additius de major qualitat i una atenció personalitzada en el punt de proveïment de carburant, hauries de decantar-te per les gasolineres de marques reconegudes i preu més elevat. Malgrat tot, cada conductor et donarà la seua opinió personal en funció de la seua experiència i, respecte a aquest assumpte, existeix tot un debat que encara continua viu.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías