logo

Actualitat Notícies

Retirada definitiva de les cremes solars de Isdin i Babaria que va sol·licitar l'OCU

L'OCU va demanar retirar dues cremes solars infantils per donar menys protecció de la que assenyalaven.

Ara que la tardor s'ha assentat en el climatològic, l'Agència Espanyola del Medicament (*Aemps) ha decidit la retirada de les cremes solars de Isdin i Babaria, a les quals un estudi de l'OCU va posar en dubte per oferir menys protecció de la que anunciaven.

Després d'haver realitzat un tercer estudi, la Aemps ha comunicat que els resultats han oferit uns valors del factor de protecció solar (FPS) inferiors als de l'etiquetatge dels productes referenciats i diferents als resultats previs constatant la variabilitat ja observada.

La Aemps considera que els factors que podrien produir els diferents resultats dels diferents estudis podrien ser, entre altres: les dosis de radiació emprades; les possibles diferències dins d'un mateix fototipo de pell de les persones voluntàries participants en els assajos, així com la subjectivitat en el que es considera eritema (enrogiment de la pell).

Com a mesura de precaució i d'acord amb la Aemps, les companyies procediran a retirar els productes 'ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Esprai SPF 50+' en les seues presentacions wet i no wet i 'Babaria Solar Infantil Esprai Protector SPF 50+'.

Nova valoració del FPS

La *Aemps ha aprofitat aquesta retirada de les cremes solars de ISDIN i Babaria per a anunciar una campanya de control de mercat dels protectors solars en la qual es revisaran els seus estudis d'eficàcia, es procedirà a analitzar la seua *FPS i es comprovarà si es corresponen amb l'etiquetatge.

A més, Sanitat assenyala la seua voluntat de contactar de nou amb el comité que determina com s'indica el factor de protecció solar, les institucions europees competents i les empreses, per a traslladar-los la necessitat de disposar d'un mètode de referència en la mesura de la protecció solar que siga reproduïble per a qualsevol format de producte i es revise el més ràpidament possible.

Consultar la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías