logo

Actualitat Notícies

L'OCU demana la retirada de dues cremes solars infantils de Isdin i Babaria per donar menor protecció de la qual marquen

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha demanat la retirada d'una crema de protecció solar de Isdin infantil amb protecció 50 perquè en realitat només té factor 15. A més, també sol·licita la retirada de la crema solar Babaria Infantil Esprai Protector *SPF 50+ pel seu mal etiquetat, ja que hauria d'estar etiquetada com SPF 30, ja que només ofereix protecció alta.

En un comunicat, Isdin assegura que les característiques de la crema, de la qual l'OCU ha demanat la seua retirada, "es corresponen absolutament amb els resultats llançats per estudis realitzats per entitats de certificació especialitzades, independents i de gran prestigi".

En aquest sentit, Isdin assenyala dos estudis independents de MESTRESSA Laboratories i Helioscience, que "conclouen que el producte té un SPF 50+ d'acord amb la norma". Així mateix, apunta a altres dos estudis, de Complife Group i HelioScreen, que conclouen també que "el producte té un UVA-FP superior a 20 d'acord amb la norma".

OCU ha realitzat una anàlisi comparativa entre diferents cremes solars per a comprovar si ofereixen l'índex anunciat i, per tant, protegeixen la pell com diuen.

En concret s'han centrat en estudiar 17 cremes solars infantils amb factor de protecció solar molt alt (*SPF 50+) i amb presentació en format polvoritzador.

En el cas de la crema Isdin Fotoprotector Pediatrics Transparent Esprai SPF 50+, només ofereix protecció "mitjana" i no "molt alta", com s'indica en l'etiquetatge. Quant a la radiació UVA, només Isdin falla també en aquesta prova, oferint menys protecció de la recomanada. Isdin assegura que ha fet arribar a l'OCU els estudis que demostren l'eficàcia del producte i que ha sigut l'OCU "la que no els ha tinguts en compte en cap moment a l'hora de preparar el seu informe".
En resum, Isdin assegura que "el consumidor pot estar segur que les afirmacions que apareixen sobre el producte estan avalades per estudis independents" i que des del llançament de la crema, l'any 2015, Isdin "no ha registrat consulta, reclamació o denúncia de particulars referides a la falta de seguretat o eficàcia" de la crema.

Isdin és una companyia especialitzada en dermatologia, sobretot en protecció solar. Va ser fundada en 1975 i està participada per laboratoris Esteve i el Grup Puig.

Anàlisi de 17 cremes solars

Molt bona qualitat

 1. Garnier Delial niños sensitive advanced bruma antiarena SFP 50+ P.V.P: 9,15€
 2. Cien Sun (Lidl) Spray Solar infantil (Pistola) SPF 50+ P.V.P: 2,32€
 3. Garnier Delial niños spray hidratante SFP 50+ P.V.P: 6,50€
 4. Garnier Delial niños sensitive advanced SPF 50+ P.V.P: 9,05€
 5. Vichy Ideal Soleil spray suave niños SPF 50+ P.V.P: 7,78€
 6. Sun Med (Mercadona) Spray solar infantil SPF 50+ P.V.P: 3,33€
 7. Vichy Ideal Soleil bruma anti arena infantil SPF 50+ P.V.P: 8,58€

 

Bona qualitat

 1. La Roche-Posay Anthelios- Dermo pediatrics spray SPF 50+ P.V.P: 14,84€
 2. Nivea Sun Kids protege & juega spray solar SPF 50 + P.V.P: 5,17€
 3. Cien Sun (Lidl) spray solar infantil (aerosol) SPF 50+ P.V.P: 3,33€
 4. Aptonia (Decatlhon) Kids pulverizador solar SPF 50+ P.V.P: 6,66€
 5. Eucerin Sensitive Protect Kids spary SPF 50+ P.V.P: 8,30€
 6. Denenes Protech spray Protector SPF 50+ P.V.P: 3,98€
 7. Nivea Sun Kids Sensitive protege & juega spray solar SPF 50+ P.V.P: 5,17€

 

Qualitat mitjana

 1. Mustela Bebé Enfant lait solare SPF 50+ P.V.P: 5,50€

Mala qualitat

 1. Babaria Solar infantil spray protector 50+ P.V.P: 5,69€
 2. Isdin Pediatrics Transparent spray wet skin SPF 50+ P.V.P: 10,96€

L'Organització ja ha enviat els resultats de l'anàlisi a la AEMPS (Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris) i li ha sol·licitat que realitze les comprovacions necessàries sobre aquests dos productes, així com la retirada i el cessament de comercialització i utilització, "pel risc potencial que suposa el seu ús per a la salut dels consumidors", especialment perquè en els dos casos citats es dirigeixen a xiquets.

De la resta de cremes analitzades, OCU afirma que totes compleixen amb l'etiquetatge bàsic que exigeix la llei.

A més de la protecció SPF i UVA, OCU també ha analitzat i puntuat altres característiques de les cremes i el seu envasament com la prova d'ús, la claredat de l'etiquetatge o la possible presència de fragàncies al·lergògenes, per a així poder adjudicar una qualificació global a cadascuna d'elles.

Segons aquesta qualificació global, la crema Garnier Delial Sensitive Advanced Boira Antiarena és la millor d'aquesta anàlisi, mentre que Cent Sun Esprai Solar Infantil de Lidl (en format pistola) obté la qualificació de Compra Mestra per la seua bona relació qualitat preu.

Consulte la informació original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías