logo

Actualitat Notícies

Hauria de canviar els meus electrodomèstics?

Les enquestes d'OCU han revelat que la vida mitjana d'un electrodomèstic varia segons el tipus d'aparell:

Les 3 preguntes clau

Si estàs pensant a comprar un electrodomèstic per a substituir a un altre que encara no ha aconseguit la seua vida mitjana, et recomanem que esperes una mica abans de canviar-ho, llevat que respongues "NO" a alguna d'aquestes preguntes:  

1. Funciona bé?

Evidentment, el més important és que l'electrodomèstic funcione bé. Si no és així, aquestes són les opcions que tens en funció de si la garantia de l'aparell segueix en vigor o no:

  • Segueix en garantia. Et recomanem que intentes canviar-ho al més prompte possible:
    • Si l'electrodomèstic té menys de 6 mesos, la garantia aplica directament i no és necessari demostrar gens.
    • Si té més de 6 mesos i menys de 2 anys segueix estant en garantia, però en aquest cas el fabricant pot argumentar que la fallada es deu a un mal ús de l'aparel.
  • No segueix en garantia. És recomanable analitzar per què no funciona correctament. D'una banda, pot deure's mancant manteniment o per un ús incorrecte de l'electrodomèstic. Per l'altre costat, una avaria. En aqueix cas, et pot interessar canviar-ho per un nou segons el cost de la reparació o si tracta d'una avaria recurrent.

4. Cobreix les teues necessitats?

Quan canvien les nostres circumstàncies personals, és possible que el que abans era perfecte ja no ho siga. Per açò, pot ser que ara necessites un electrodomèstic amb una grandària diferent o unes funcionalitats diferents.

Si aquest és el teu cas, mira quina opcions té ara el mercat i si el que ofereix et compensa la inversió del canvi.

3. És eficient?

Pot ser que el teu electrodomèstic no siga molt antic o funcione bé, però que siga molt poc eficient i gaste molta electricitat o aigua.

Segons els nostres estudis, l'estalvi d'energia que suposa un electrodomèstic eficient sol compensar la diferència de preu amb un menys eficient, però no la compra d'un nou. No obstant açò, segons quines persones pot ser un motiu que incline la balança en el cas d'estar dubtant a canviar-ho o no.

Des d'OCU estan en contra de l'obsolescència prematura dels aparells. Per açò, engeguen una campanya en la qual es demana als fabricants d'electrodomèstics que aposten per productes més duradors, que s'adapten al ritme de vida real dels consumidors.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías