Actualitat Notícies

Fi del cobrament de la maleta de cabina: el Parlament Europeu exigeix el dret de tots els passatgers de la UE a portar una peça de mà gratis
Fi del cobrament de la maleta de cabina: el Parlament Europeu exigeix el dret de tots els passatgers de la UE a portar una peça de mà gratis

La Comissió de Peticions de l'Eurocambra ha aprovat per unanimitat una resolució que insta les aerolínies a garantir que els passatgers puguen portar l'equipatge de cabina de manera gratuïta. L'eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha aconseguit que el text incloga una petició expressa a la Comissió Europea i als Estats membres perquè es desenvolupe una sentència del TJUE, que considera l'equipatge de mà com a 'element indispensable' del passatger i, per tant, no pot ser subjecte a un cost extra.

La Comissió PETI ha votat aquest dimecres una resolució que demana l'harmonització de les mesures i el pes de les maletes, perquè totes les aerolínies que operen a la UE utilitzen els mateixos estàndards. Jordi Cañas, negociador del text per part dels liberals europeus, ha aconseguit que la resolució es faça ressò de la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en la qual es reconeix que l'equipatge en cabina és un 'element indispensable' del transport de passatgers. Malgrat la sentència, encara es continuen permetent que unes certes aerolínies cobren per l'equipatge de mà.

Per aquesta raó, la resolució urgeix als països a garantir el respecte de la decisió del tribunal europeu. També s'ha d'assegurar que les companyies aèries proporcionen informació transparent sobre el preu i horari del vol. 'Les companyies de baix cost estan fent negoci amb el preu dels bitllets ocultant fins al final de la compra el suplement per portar equipatge de cabina. Europa ja s'ha pronunciat sobre aquest tema i, així i tot, els Estats membres continuen permetent a les aerolínies jugar amb els preus i enganyar els viatgers. Això ha d'acabar',

Multes abans d'abordar

Actualment, els passatgers que no paguen el cost extra exigit per unes certes aerolínies són multats a la porta d'embarcament per portar amb si una maleta de mà. La resolució, liderada per l'eurodiputat Canyes, exigeix posar fi a aquesta pràctica il·legal i abusiva per al consumidor.

Així mateix, el text també sol·licita a la Comissió el desenvolupament d'una legislació en tota la UE que regule l'harmonització de les mesures i pes de les maletes de mà, ja que aquest aspecte que no queda detallat en la sentència del *TJUE. D'acord amb el text, la diferència en els estàndards entre una aerolínia i una altra suposa costos addicionals ocults per als passatgers, la qual cosa dificulta les opcions del passatger per a triar la millor oferta. Aquesta pràctica podria considerar-se abusiva, especialment tenint en compte els vols de connexió i la possibilitat que un passatger haja de volar, en un mateix dia, en diferents companyies aèries, amb diferents estàndards. A més, posa l'accent sobre altres possibles costos ocults com l'assignació de seients, que dificulten al consumidor conéixer a compte el cost final del bitllet.

La resolució aprovada per unanimitat en la Comissió de Peticions de l'Eurocambra es votarà en el Ple a Estrasburg el mes vinent d'octubre.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías