logo

Actualitat Notícies

Fallida Thomas Cook, què fer si eres un viatger afectat?

 

El grup de viatges britànic Thomas *Cook entra en fallida i cessa la seua activitat amb efecte immediat el que podria afectar a més d'un milió de consumidors a Europa, desenes de milers d'ells a Espanya. Quins són els drets d'aquests viatgers?

El grup de viatges Thomas *Cook, el *turoperador global més antic del món, ha entrat en suspensió de pagaments després d'haver fracassat les negociacions d'emergència amb el seu principal accionista i creditors. La companyia “ha cessat les seues operacions amb efecte immediat” i "totes les reserves del Grup Thomas *Cook, que inclouen els vols i les vacances, han sigut cancel·lades”, segons s'ha explicat en nota de premsa.

Quins són els drets dels afectats pel tancament de Thomas *Cook?

Si vas contractar un viatge combinat

La Llei General de per a la Defensa dels Consumidors, recull la normativa de viatges combinats. En la seua última modificació de desembre de 2018, recull les obligacions de la directiva de viatges combinats a Espanya.

Aquesta normativa estableix que si un consumidor va contractar un viatge combinat amb Thomas *Cook, és l'agència amb la qual ha contractat qui ha de respondre:

Si el viatger ja havia iniciat el viatge, serà l'agència de viatges la que ha d'adoptar les solucions per a continuar el viatge organitzat, sense suplement de cap preu per al viatger. Si les solucions que proposa l'organitzador no són acceptables (o el viatger les rebutja per raó justificada), hauran de facilitar al consumidor un transport equivalent per a tornar al lloc d'origen, sense cost.

Si el viatge no ha començat i ja s'ha pagat el preu, es pot resoldre el contracte sense penalització, perquè no s'ha prestat el servei i han de retornar els diners al passatger. O bé, l'agència podria proposar una modificació (especificant les variacions i com afecta al preu), perquè el viatger decidisca, en tres dies, si li convé. Si no és així, s'entén que optes per la resolució del contracte, i en aqueix cas tens dret al reembossament de totes les quantitats pagades, o a realitzar un viatge combinat de qualitat equivalent o superior sempre que l'organitzador o detallista puga proposar-li'l.

Si tenies un bitllet d'avió

Els qui simplement van comprar bitllets d'avió de Thomas *Cook i els van pagar amb targeta (que és l'opció de pagament més comú en aquest tipus de serveis), la millor opció per a recuperar els diners pagats pel bitllet seria fer-lo a través de l'emissor de la targeta amb la qual el vas pagar: és a aquesta entitat a la qual has de sol·licitar la devolució del càrrec.

En qualsevol cas, com la cancel·lació es deu a circumstàncies extraordinàries, els usuaris no tenen dret a una indemnització addicional.

Depòsits de garantia o avals en cas de fallida

Des d'OCU recordem que la Directiva Europea obliga als organitzadors i els detallistes de viatges combinats establits en l'àmbit de la Unió Europea a constituir una garantia per a garantir els drets dels consumidors i cobrisca les contingències en cas d'insolvència. Aquesta garantia podrà constituir-se mitjançant la creació d'un fons de garantia, la contractació d'un segur, un aval o una altra garantia financera.

Problemes en vols? No et conformes

El cas de la fallida d'aquesta companyia aèria no és un fet aïllat: fa uns mesos va fer fallida la companyia aèria *Germania i abans havia passat el mateix amb l'aerolínia islandesa de baix cost Primera *Air i l'aerolínia *Monarch.  Un problema addicional que ve a sumar-se a un altre tipus de conflictes als quals s'enfronten els usuaris del transport aeri.

Consultar la notícia original *AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías