Actualitat Notícies

L'Eurocambra planteja prohibir tallar l'energia als consumidors vulnerables
L'Eurocambra planteja prohibir tallar l'energia als consumidors vulnerables

L'esperada reforma del mercat elèctric tira a caminar. La comissió d'Indústria i Energia del Parlament Europeu va debatre aquest dimarts per primera vegada l'informe presentat pel ponent, el socialista espanyol Nicolás González Casares en què planteja que es prohibisquen els talls d'energia a les persones més vulnerables i que es limiten els anomenats beneficis caiguts del cel. L'eurodiputat considera que a pesar que la proposta de la Comissió “és un bon punt de partida”, es necessita protegir els consumidors davant crisis de preus com la viscuda en els últims mesos. “És necessari introduir l'obligació per als Estats membres de prohibir la desconnexió de clients vulnerables, inclosos els afectats per la pobresa energètica, i garantir el dret dels ciutadans a rebre subministrament elèctric per a cobrir les seues necessitats bàsiques”.

Entre les esmenes incloses també està la de limitar els beneficis caiguts del cel de les conegudes com a tecnologies *inframarginales, les més barates, com les renovables o la nuclear. “La proposta de la Comissió té un buit inacceptable, perquè preveu que puga haver-hi mesurades extraordinàries davant una crisi de preus, però no estableix quins”, va argumentar González. En l'esmena s'estableix un límit màxim d'ingressos de 180 euros el megavat hora. Així i tot, el mecanisme només s'activaria quan els preus superaren dues vegades durant tres mesos la mitjana dels últims cinc anys. És a dir, una mesura molt difícil d'activar.

L'objectiu és que quan es produïra aquesta situació, la Comissió Europea activaria el mecanisme d'emergència i aqueixos beneficis que han aconseguit les tecnologies *inframarginales les podrien utilitzar els països per a alleujar les factures dels ciutadans. Durant el primer debat, la mesura d'ajudar a les persones més vulnerables es va secundar àmpliament, no obstant això, no ha agradat la de limitar els beneficis. El Partit Popular Europeu va ser el més vocal contra la mesura. “És un línia roja, matarà la inversió”, va argumentar l'alemany Christian *Ehler. La representant de la Comissió Europea, present en la reunió, també va afegir que el límit li semblava “problemàtic”. La gran majoria de grups considera que serà un dels punts més difícils en la negociació. L'objectiu és que el reglament estiga aprovat abans que acabe la legislatura.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías