Actualitat Notícies

Cancel·lació de viatges per coronavirus, a què tens dret?
Cancel·lació de viatges per coronavirus, a què tens dret?

Es continuen multiplicant els casos  de coronavirus. Entre moltes altres coses, això afecta també als viatges que molts usuaris havien contractat a algunes de les zones on hi ha més incidència de la malaltia, especialment a Itàlia. La seua cancel·lació hauria de ser considerada força major.

Molts consumidors, davant l'augment de casos de coronavirus, estan plantejant-se cancel·lar els viatges que tenien previstos a algunes de les zones afectades. De fet, el propi Ministeri de Sanitat espanyol ha recomanat seguint el principi de precaució, no viatjar a les zones afectades llevat que siga estrictament necessari. Aqueixes zones són, ara com ara la Xina, Corea del Sud, el Japó, Singapur, l'Iran i quatre regions del nord d'Itàlia: Llombardia, Vènet, Piemont i Emília *Romaña.
OCU demana que es considere força major

Per a OCU, la por a l'epidèmia justifica que aquesta cancel·lació siga considerada força major, i així ho ha sol·licitat.

Si es considera força major, els viatgers que decidiren cancel·lar el seu viatge podrien fer-ho sense cost, obtenint la devolució de l'import pagat. Alguna cosa que, de no acceptar-se així per part de les companyies, hauria d'acudir als tribunals per a aconseguir-ho.

Per això, davant l'alerta internacional causada per l'epidèmia, la por fundada dels viatgers, i la recomanació del Ministeri de Sanitat, OCU sol·licita a les agències de viatges i companyies de transport que consideren motiu de força major les cancel·lacions d'aquests viatge, i que es permeta la cancel·lació del viatge, sense cost i la  recuperació del preu del seu bitllet o el canvi de data. Per a tindre dret a la devolució per força major no és necessari tindre una assegurança de cancel·lació.
 

Les assegurances d'assistència en viatge podrien no cobrir-te

Hi ha algunes pòlisses d'assistència en viatge que tenen expressament excloses les prestacions (sanitària, trasllats, desplaçaments de familiars, etc) en situacions d'epidèmia. Consulta la teua pòlissa per a saber si està exclosa aquesta circumstància i, si encara no has iniciat el viatge, cerca una pòlissa que sí que et preste l'assistència.

És freqüent que les asseguradores indiquen en la pòlissa que no es fan càrrec de l'assistència si inicies un viatge a una zona desaconsellada per les autoritats, per problemes sanitaris o per uns altres, com a zones on hi haja un conflicte bèl·lic per exemple. I fins i tot si no ho posaren expressament, podrien no cobrir a l'assegurat si aprecien temeritat en la seua decisió de viatjar.

Què ha de fer el viatger?

Tenies previst un viatge i el cancel·laràs per por del contagi de *coronavirus?

  •     Conserva tota la documentació del viatge: títol de transport, justificant de pagament, contracte amb l'agència i qualsevol informació que consideren rellevant.
  •     Si es considera que la cancel·lació del viatge per por del *coronavirus és causa de força major, hauries de sol·licitar, de manera fefaent, la cancel·lació del servei per considerar que concorren circumstàncies excepcionals i de força major.
  •     Aqueixa sol·licitud has d'enviar-la al departament d'atenció al client de l'empresa o companyia, i conservar prova que l'has feta.
  •     Si no et responen en 30 dies o si la resposta no fóra satisfactòria, caldria acudir als tribunals.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías