Actualitat Notícies

Brussel·les dona 3 setmanes a Amazon perquè explique les mesures per a reforçar protecció del consumidor
Brussel·les dona 3 setmanes a Amazon perquè explique les mesures per a reforçar protecció del consumidor

La Comissió Europea ha demanat aquest dimecres a *Amazon que informe en el termini de tres setmanes de les mesures específiques que ha pres per a reforçar la protecció del consumidor en la línia de l'exigit per la nova Llei de Serveis Digitals que imposa a les grans plataformes un major control contra els continguts il·lícits i la difusió de faules.

En concret, els serveis comunitaris han demanat a la companyia que abans del 6 de desembre detalle les mesures que ha pres per a complir amb les noves obligacions de la legislació comunitària, per exemple, en matèria d'avaluació de riscos i mitigació enfront de la difusió de productes il·legals i per a la protecció dels drets fonamentals dels usuaris, informa EP.

Sobre la base de la resposta que proporcione Amazon, l'Executiu comunitari podrà avaluar si és necessari prendre més mesures, inclosa l'obertura d'un procediment d'infracció.

Brussel·les també ha advertit de l'obligació per a la companyia de respondre al requeriment, ja que les noves normes comunes preveuen multes per als qui remeten «informació incorrecta, incompleta o enganyosa» o en cas que no hi haja resposta.

Fonts de Amazon han assenyalat a EP que estan «revisant aquesta sol·licitud i treballant en estreta col·laboració amb la Comissió Europea». «Amazon comparteix l'objectiu de la Comissió Europea de crear un entorn en línia segur i fiable, i invertim significativament a protegir la nostra botiga dels infractors i del contingut il·legal amb la finalitat de crear la millor experiència de compra. Ens hem basat en aquesta sòlida postura per a complir amb la DSA», han precisat.

La companyia recorda que, en 2022, va invertir més de 1.200 milions de dòlars a tot el món i va ocupar més de 15.000 persones, entre elles experts en aprenentatge automàtic, desenvolupadors de programari i investigadors, dedicats a protegir clients, marques, col·laboradors comercials i la botiga de Amazon contra les falsificacions, el frau i altres formes d'abús.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías