logo

Actualitat Notícies

Atenció consumidor: Les trucades dins de la Unió Europea, més barates

 

A partir del 15 de maig, cridar o enviar un missatges de SMS a un altre país de la Unió Europea és més barat: la nostra companyia ens cobrarà un màxim de 19 cèntims d'euro per minut (més IVA) per les trucades, i 6 cèntims (més IVA) per cada SMS.

Les tarifes de roaming dins de la Unió Europea van passar a ser història des de l'estiu de 2017, quan va ser abolit el *roaming.  Però ara assistim a un nou pas endavant en la consolidació del Mercat Únic Digital: des del pròxim 15 de maig, les trucades entre els qui es trobin en diferents països membres de la Unió Europea tindran un preu més reduït.

Et cobraran menys

La normativa sobre roaming que va entrar en vigor en 2017 va permetre que els consumidors ja no haguessin de pagar quantitats desorbitades per usar els seus mòbils en els viatges per qualsevol dels països membres. No obstant això, era poc coherent que les anomenades a un altre *paíse de la Unió Europea des del nostre continués sortint car.

La Comissió Europea va considerar necessari imposar uns límits en observar que els preus de les trucades internacionals excessius: aquests nous límits per a les trucades i SMS dins de la Unió Europea són els que estaran vigents des del 15 de maig.

  •     Trucades. La nova mesura imposa un límit de 19 cèntims per minut en trucades entre països membres de la Unió Europea.
  •     SMS. El límit per als missatges de text és de 6 cèntims.

A aquestes xifres màximes se'ls ha de sumar l'IVA de cada país.

Aquesta nova mediada estalviarà costos en cridades als consumidors, que ja no sofriran pitjors condicions quan anomenin a algú en un altre estat membre des del seu propi país.

Una bona notícia

Des d'OCU aplaudim aquesta iniciativa que, al costat de la fi del *roaming, abaratirà costos per als consumidors quan vulguin cridar a qui estigui en un altre estat de la Unió Europea no només en els seus viatges, sinó també des del seu propi país. Es tracta realment d'un pas endavant en la construcció del mercat únic en les telecomunicacions.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías